Fotowedstrijd ‘Life through Glass’ van glasproducent O-I social media-succes

• 1.330.000 websitebezoekers bekeken 2.630 foto’s in virtuele expo op Facebook en Instagram
• 25 winnaars tentoongesteld in Bordeaux


O-I maakt de 25 winnende foto’s bekend van zijn wereldwijde fotowedstrijd ‘Life through Glass’, georganiseerd in samenwerking met het wijnhuis Bouvet-Ladubay. De fotowedstrijd kadert in de Glass is Life-campagne van O-I die de unieke kwaliteiten van glasverpakkingen onder de aandacht brengt en toont hoe glas succesvolle voedings- en drankenmerken bouwt. Meer dan 1.200 artiesten namen deel met in totaal 2.630 foto’s. Deze kregen 200.000 likes en de virtuele expo ontving 1.330.000 websitebezoekers. De 25 winnende foto’s worden van 28 november tot 11 december tentoongesteld in kunstgalerij MLS in Bordeaux.

Jurylid Alain Mingam, een wereldwijd gerenommeerd en bekroond fotograaf zegt: “Liefde, vriendschap, verdriet… We beleven de grote momenten van het leven niet zelden aan tafel, met een glas wijn in de hand. De uitdaging van de fotografen was die verschillende momenten te verbinden met de schoonheid van glas. De deelnemers legden de grootste nadruk op de transparantie van glas en benadrukten dit vooral door te spelen met licht en schaduw.”

Naast Alain Mingam, die ook curator is en actief lid van ‘Reporters sans Frontières’, bestond de jury uit bekende mensen zoals de Zwitserse artiest Peter Knapp, Brigitte Huard van Elle Décoration, Marie-Lys Singaravélou, eigenaar van een grote kunstgalerij in Bordeaux en Patrice Monmousseau en Jean-Maurice Belayche, respectievelijk CEO en public relations director bij Bouvet-Ladubay. Rode draad bij de jury: een passie voor fotografie, kunst en wijn.

Patrice Monmousseau, die gepassioneerd is door hedendaagse kunst: “Ik vind dit project geweldig omdat een wijnmerk en industriële speler twee gerelateerde materialen - glas en wijn - verbinden door de organisatie van een publiek kunstproject. En dit via sociale netwerken in combinatie met erkende artiesten en fotografen.”

O-I selecteerde de kunstgalerij MLS, gevestigd in de trendy wijk van Bordeaux Chartrons, om een tentoonstelling te organiseren van de beste foto’s en dit van 28 november tot 11 december. “Ik hou van het idee dat kunst van iedereen is en dat sociale netwerken, juist doordat iedereen kan deelnemen, artiesten kunnen lanceren,” zegt Marie-Lys Singaravélou van kunstgalerij MLS. “Meer dan 1.200 artiesten, mensen zoals u en ik, namen deel aan de ‘Life through Glass’-wedstrijd. De 2.630 ingezonden foto’s ontvingen 200.000 likes en werden gezien door 1.330.000 websitebezoekers! Deze virtuele expo krijgt nu vorm in een tentoonstelling.”

Tijdens de Vinitech-beurs, een internationale vakbeurs voor onder andere wijnbouw, in Bordeaux, nodigen O-I en Bouvet-Ladubay hun wijnklanten en media uit voor een gesloten preview op 27 november. Tijdens dit event wordt ook een conferentie gehouden over hoe de wijnhandel zich kan ontwikkelen via sociale netwerken.

Brigitte Huard van Elle Décoration is aangenaam verrast: “Lid zijn van deze jury liet ons toe om op verschillende manieren te schrijven over wijn en glas en dit dankzij de grafische, sensuele, geïllustreerde of commerciële foto’s. Glas geeft een uitzonderlijk inzicht in de speciale momenten in het leven en het was geweldig om de verhalen achter deze foto’s te lezen.”

Ben je in Bordeaux aan het einde van deze maand, bezoek zeker de expositie in de MLS kunstgalerij van 28 november tot 11 december.


-------


Juryleden

Alain Mingam, journalist, fotograaf en curator
Secretaris van de vereniging ‘Reporters Sans Frontières’, voormalig hoofdredacteur van Gamma en hoofdredacteur bij Sygma.

Peter Knapp, Zwitserse artiest die je niet in één hokje kan stoppen
Peter Knapp werd geboren in Zwitserland in 1931. In 1945 startte hij met fotografie maar later stapte hij over naar de schilderkunst. In 1952 verhuist hij naar Parijs waar hij directeur van Galeries Lafayette werd voordat hij bij het magazine Elle begon. Hij verandert de mening van mensen over mode, ervaart nieuwe technieken en verbetert zijn werk als fotograaf. Erkend voor zijn films en kortfilms is deze erkende artiest betrokken in verschillende projecten, afhankelijk van wie hij ontmoet en hoe hij zich voelt.

Brigitte Huard, Elle Décoration
Journaliste en secretaris-generaal van de redactionele bestuursraad van Elle Décoration.    

Marie-Lys Singaravélou, MLS kunstgalerij
Directrice van de kunstgalerij in Bordeaux (Chartrons).

Patrice Monmousseau, chief executive officer van  Bouvet-Ladubay
Sinds het begin van zijn carrière bij Bouvet-Ladubay, hij startte hier op 18-jarige leeftijd, is Patrice Monmousseau gepassioneerd door het bedrijf en zijn producten. Tijdens een periode van 10 jaar leerde hij alles wat nodig was over de kelders Bouvet-Ladubay, die zich uitstrekken over 8 kilometer, en alle productie-aspecten van mousserende kwaliteitswijnen. Tot op vandaag is hij verantwoordelijk voor de samenstelling van alle cuvées van Bouvet-Ladubay. Gepassioneerd door kunst en dynamica, verbond Monmousseau de laatste 20 jaar het Bouvet-merk met grote sport en lifestyle-events in Frankrijk.

Jean-Maurice Belayche, public relations directeur bij Bouvet-Ladubay
Als producer van de filmproductiemaatschappij, die zijn naam draagt, ondersteunde hij onder andere ‘Winter Frog’ met Gerard Depardieu, Eriko Takeda en Sabine Lenoel. Deze film werd geselecteerd voor het festival van Cannes 2012.

Viivika Remmel, Marketing Directrice bij O-I Europa
Viivika ging in 2006 aan de slag bij O-I en had verschillende regionale en Europese marketingfuncties. Voordien werkte zij 5 jaar in management consulting voor beslissingsmakers en opinieleiders, ondernemers, wetenschappers, investeerders en overheidsambtenaren in verschillende industrieën en zakelijke domeinen.

Bruno Delamalle, commercieel directeur O-I Frankrijk
Bruno Delamalle ondersteunt de verdere uitbouw en groepsresultaten van O-I in Frankrijk. Op het kruispunt van verschillende functies, implementeert hij een ambitieuze strategie en beheert hij een team dat lokale behoeftes en globale synergie combineert. De vijf belangrijkste markten van O-I – wijn, sterke dranken, bier, voedsel en non-alcoholische dranken - hebben geen geheimen meer voor hem.

Alain Brunet, sales directeur O-I West-Frankrijk
Werkzaam in de glasindustrie sinds 1991, bezet Alain Brunet verschillende salesfuncties bij O-I. Vandaag is hij verantwoordelijk voor de wijnmarkt in West-Europa. Daarnaast is hij lid van verschillende wijnproefclubs voor kenners, inclusief de bekende Bacchus Club in Bordeaux.


Projectorganisatoren

Over ‘Life through Glass’
‘Life Through Glass’ is een wereldwijde fotowedstrijd op sociale netwerken. Deze werd gelanceerd door O-I, in samenwerking met Bouvet-Ladubay, en liep van 17 september tot 16 oktober 2012. Iedereen ouder dan 18 jaar kon zijn foto’s posten op  Facebook.com/Glassislife en Instagram, met gebruik van de hashtag #throughglass. Deelnemers werd gevraagd glas en wijn in een creatieve manier te presenteren.

Over Glass is Life
In juni 2011, lanceerde O-I Glass Is Life, een wereldwijde marketingcampagne die de unieke kwaliteiten van glasverpakkingen aantoont en het vermogen om succesvolle voedsel- en drankmerken op te bouwen door de nadruk te leggen op smaak, gezondheid, duurzaamheid, kwaliteit, verscheidenheid en transparantie. CEO’s, brand managers, milieudeskundigen, ontwerpers, ouders en andere opinieleiders wereldwijd scharen zich achter deze campagne en delen hun passie voor glas. Glass Is Life toont ook de voorkeur van consumenten voor glas. De fotowedstrijd via sociale netwerken ‘Life through Glass’ maakt deel uit van Glass Is Life. Iedereen ouder dan 18 jaar, inclusief de 150.000 Facebook fans en 14.000 Twitter-volgers van Glass is Life kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Voor meer informatie: www.glassislife.com

Over O-I
Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en de bevoorrechte partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2011 $ 7,4 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I meer dan 24.000 mensen in 81 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, effectieve en duurzame oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com .

Over Bouvet-Ladubay
Het Maison Bouvet-Ladubay werd in 1851 opgericht door Etiennen bouvet en Celestine Dadubay. Het wijnhuis produceert mousserende wijnen die verdeeld worden in Frankrijk en geëxporteerd worden naar meer dan 45 landen. Als producent van Saumur Brut, produceert Bouvet-Ladubay het Excellence des Bruts de Loire-merk. Wijnen van topkwaliteit en dit dankzij de gecombineerde kennis van vier generaties.

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.